DE GESCHIEDENIS VAN KWALITIET: DE MIJLPALEN

1886

“Farmacia Internazionale Menarini” wordt geopend in Napels..

1915

Menarini Menarini opent zijn deuren in Firenze.

1964

Alberto Aleotti wordt benoemd tot directeur van Menarini Farma en de internationalisering begint met de opening van de Laboratorios Menarini in Barcelona.

1978

Opening van de Menarini Research & Development (Onderzoek & Ontwikkeling) divisie.

Sedert de jaren ‘90

Menarini heeft haar internationale activiteiten snel uitgebreid.

1992

Overname van Berlin-Chemie wat de markten in Midden- en Oost-Europa voor Menarini opent.

2003

Opening van de Menarini Biotech divisie in Pomezia (Rome).

2009

Lucia en Alberto Giovanni Aleotti krijgen de leiding over Menarini.

2011

De overname van de Invida-groep versterkt de aanwezigheid van Menarini op de markten in Azië en de Stille Oceaan.

2013

Overname van Silicon Biosystems.

2016

VaxYnethic, een samenwerking tussen Menarini en NewTech Biosynth gespecialiseerd in vaccins. CellSearch, pionier in geavanceerde technologieën op vlak van kankerdiagnose.

2018

Dr Eric Cornut werd aangesteld als nieuwe voorzitter van de Menarini Groep.

Bekijk de foto’s of blader door onze speciale editie ter ere van ons 125-jarig jubileum

 

MENARINI FARMA: ITALIE – BENELUX – WERELDWIJD

Menarini werd 125 jaar geleden (meer bepaald in 1886) opgericht in een klein laboratorium in Napels, in Italië. In 1915 werden de laboratoria overgebracht naar Firenze, waar Menarini nog steeds haar hoofdkantoren heeft. Reeds in de jaren ’60 zag Menarini het belang in om de grenzen en horizonten naar het buitenland te verleggen. De oprichting van de Laboratorios Menarini in Barcelona dateert uit deze periode. Toen Dr. Alberto Aleotti in 1964 aan het hoofd kwam te staan van Menarini, telde het bedrijf 188 werknemers en stond het op de 352ste plaats in het klassement van de Europese farmaceutische bedrijven. In de jaren ’70 verwierf Menarini een steeds sterkere positie in Italië. Deze werd in het volgende decennium verstevigd via de talloze akkoorden die met andere grote Italiaanse farmaceutische bedrijven werden afgesloten. Onder de hoede van Dr. Aleotti slaagde Menarini er ook in om diverse strategieën te ontwikkelen. Dr Aleotti is overleden in 2014. Zijn dochter Lucia en zoon Alberto Giovanni namen toen zijn werk over, als Voorzitter en Vice-Voorzitter van de Menarini Groep. In maart 2018 heeft de farmaceutische groep Menarini, geleid door de Aleotti-familie, besloten om het voorzitterschap van het bedrijf toe te vertrouwen vanaf juni aan een externe manager, Dr. Eric Cornut, afkomstig van een andere grote multinational. 


MENARINI FARMA BENELUX/ MEER DAN 30 JAAR GROEI 

Men kan stellen dat de jaren ’80 een ommekeer in het internationale investeringsbeleid van de Groep Menarini teweegbrachten oftewel de ‘Toscaanse Bloem’ zoals Menarini indertijd genoemd werd. Onder het impuls van Dr. Aleotti, werd er een investeringsplan opgezet vanuit het centrum van de Europese Unie, meer bepaald in Brussel door de creatie van het filiaal Menarini Benelux, dat destijds het tweede filiaal van de groep was na Spanje. De ontwikkeling van de farmaceutische activiteiten van Menarini Benelux N.V./S.A. begon in 1987. Destijds bestond het team uit een 15-tal personen waaronder 9 medisch afgevaardigden. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf met 160 werknemers in België en 20 in Nederland. Menarini Benelux vooral actief op het vlak van gastro-enterologie, topische anti-inflammatoire producten, diabetes, cardiologie, allergie, gastro-enterologie, reumatologie, diabetologie en pediatrie. Menarini is ondertussen opgeklommen tot één van de leiders op de markt van bètablokkers (één van de meest voorgeschreven waaruit blijkt dat vooral de kwaliteit van onze producten en de professionaliteit van onze medewerkers door de cardiologen en andere artsen gewaardeerd wordt. Ons filiaal heeft bovendien reeds meerdere keren de prijs van de ‘Gazellenclub’ ontvangen. Deze prijs wordt uitgereikt door het economische tijdschrift TRENDS en beloont de meest performante ondernemingen in Vlaanderen. We zijn bijzonder trots om deel uit te maken van het groepje waartoe ook grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Microsoft, Novartis en Toyota behoren.


DE GESCHIEDENIS VAN KWALITIET: DE MIJLPALEN

1886

Farmacia Internazionale Menarini” wordt geopend in Napels.

1915

Menarini start in Florence.

1964

Alberto Aleotti wordt benoemd tot directeur van Menarini Farma en de internationalisering begint met de opening van de de Menarini Laboratoria in Barcelona.

1978

Opening van de Menarini Research & Development (Onderzoek & Ontwikkeling) divisie.

Sinds de jaren '90

Menarini heeft haar internationale activiteiten snel uitgebreid.

1992

Overname van Berlin-Chemie wat de markten in Midden- en Oost-Europa voor Menarini opent.

2003

Opening van de Menarini Biotech divisie in Pomezia (Rome).

2009

Lucia en Alberto Giovanni Aleotti krijgen de leiding over Menarini.

2011

De overname van de Invida-groep consolideert de aanwezigheid van Menarini op de markten in Azië en de Stille Oceaan.

2013

Overname van Silicon Biosystems.

2016

VaxYnethic, een joint venture tussen Menarini en NewTech Biosynth in vaccins.


ONZE WAARDEN

10 kernwaarden die het succes van onze groep hebben veroorzaakt. LEES VERDER »

Afdeling Diagnostics

Geavanceerde technologie. LEES VERDER »

Kwaliteit op de eerste plaats

Kwaliteit: uitgangs- en eindpuntcriteria voor onze geneesmiddelen. LEES VERDER »

MENARINI IN DE WERELD

De Menarini Group heeft bedrijven die bijna overal ter wereld gevestigd zijn. LEES VERDER »
Scroll Top